4-6 ÅR BARNEBALLETT

Barneballetten stimulerer barna til å utvikle sin fantasi og sitt kunstneriske uttrykk. Den gir trygghet, glede og motorisk utvikling. Barna lærer å inrette seg i en gruppe, og utvikler sitt samspill med andre barn. Barneballetten har alltid vært veldig populær, med en egen personlig stil. Konseptet er laget av Hege, og bygger på snart 30 års erfering med dans og koreografi for barn!

Undervisningen består i hovedsak av dans og noe drama, nøye tilpasset barnas alder og nivå. Barna begynner allerede her å bli kjent med noe grunnleggende ballett teknikk.
Dans for denne aldersgruppen foregår i hovedsak i ringen. Musikken er variert, alt fra kjente barnesanger, til klassisk musikk fra kjente ballettforestillinger, og «barnevennelig» popmusikk.

DANSEUTSTYR

Barna bør ha treningstøy det er lett å bevege seg i, og myke ballett sko/gym-sklisokker på bena. Veldig mange ønsker å ha drakt og et lite skjørt, men det er ikke et krav. Hvis man kjøper drakt, anbefaler vi hvit, fordi vi ofte bruker det som basis til kostymene på forestillingen.

VÅR/HØST SEMESTER

  • Vår semesteret avsluttes med en en akts forestilling på Nøtterøy Kulturhus
  • Høst semesteret avsluttes med en stor elevforestilling på Nøtterøy Kulturhus, alltid med en historie og en rød tråd