4-6 ÅR BARNEBALLETT

Barneballetten utvikler barnas fantasi og kunstneriske uttrykk. Den gir trygghet, glede og motorisk utvikling. Barna lærer å inrette seg i en gruppe, og utvikler sitt samspill med andre barn. Barneballetten har alltid vært veldig populær, med en egen personlig stil. Konseptet er laget av Hege Mejdell, og bygger på snart 40 års erfaring med dans og koreografi for barn!

Undervisningen består i hovedsak av dans og noe drama, nøye tilpasset barnas alder og nivå. Dette er en time hvor barna blir kjent med grunnleggende ballett teknikk, jazz, hip hop og andre dansestiler. Dans for denne aldersgruppen foregår i hovedsak i ringen. Musikken er variert, og omfatter alt fra kjente barnesanger og klassisk musikk, til «barnevennelig» popmusikk. Denne timen varer i 45 minutter.

DANSEUTSTYR

Barna bør ha treningstøy det er lett å bevege seg i, og myke ballett sko/gym-sklisokker på bena. Veldig mange ønsker å ha drakt og et lite skjørt, men det er ikke et krav. Hvis man kjøper drakt, anbefaler vi hvit, fordi vi ofte bruker det som basis til kostymene på forestillingen.

VÅR/HØST SEMESTER

  • Vår semesteret avsluttes med en en akts forestilling på Nøtterøy Kulturhus
  • Høst semesteret avsluttes med en stor elevforestilling på Nøtterøy Kulturhus, alltid med en historie og en rød tråd