KLASSISK BALLETT

Vi kan dessverre ikke tilby klassisk ballett høsten 2020.På dette partiet er det kun fokus på klassisk teknikk. Vi starter klassen på en bar, som skal være et lite hjelpemiddel ved tunge øvelser. Her gjør vi ulike styrke øvelser med stor fokus på turn out og et sterkt senter. Vi går videre til ‘senter’ som betyr at en legger bort barrene og jobber i senteret av rommet. Her fortsetter fokuset på turn out og senter, dette er ofte vanskeligere uten barren som hjelpemiddel. Her gjør vi ulike senter øvelser, forskjellige hopp, øver på piruetter og store hopp over gulvet. Vi ønsker at dette skal være en morsom time samtidig som det blir mer fokus på klassisk teknikk.  Dette er en veldig fin klasse for de som allerede danser mye og ønsker en ekstra utfordring, men alle andre er også veldig velkomne.

Klassisk ballett partiet er delt opp i to forskjellige nivåer: Første nivået er litt øvet 10+ og øvet parti 13+. Stretching er også et veldig fint parti å ta i tillegg til klassisk, disse partiene går etter hverandre på tirsdager. Da får en både fokusert mye på styrke i klassisk timen og å bli myk i stretching timen. Dette partiet vil også begynne med tåspiss etter hvert, men det kreves styrke i foten og en god klassisk base.

DANSEUTSTYR

Her er det viktig med klassisk utstyr. Hovedsakelig består dette av litt strammere klær, helst ballett strømpebukse, ballettdrakt, shorts eller skjørt og ballettsko. Det går greit med tights og singlet.

HØST SEMESERET

  • Høst semesteret avsluttes med en stor elevforestilling på Nøtterøy Kulturhus, alltid med en historie og en rød tråd