ELITE KOMPANIET

På dette partiet har vi stor allsidighet og bredde innen dansestiler og musikk. Elite kompaniet og aspiranter er bærebjelkene i våre årlige forestillinger. Her får elevene et godt og allsidig grunnlag for videre studier innen dans.


For å bli tatt opp til Kompaniet, og for å være med i kompaniet, må man holde et visst nivå. Man må beherske alle stilarter og ha god teknikk. Man må ha en god innstilling, god og sunn arbeidsmoral og stå på vilje. Man er et forbilde for de yngre danserne, og det er en viktig oppgave som bør tas alvorlig. Kompanidanserne er med på å forme det gode miljøet vi har på vår ballettskole.


For å bli kompanidanser må man gjennom en opptaksprøve, med kvalifiserte sensorer. Opptaksprøven holdes hver vår i starten av semesteret. Innsatsen gjennom hele året vurderes også. For å bli tatt opp til kompaniet må man først være aspirant.
Som Kompani danser vil man få en evaluering hvert år, hvor vi bedømmer arbeidsinnsats, teknikk, utvikling mm. Disse evalueringene er på linje med de man får på de forskjellige balletthøyskolene, og er gode å ha for de som vil gå videre med dansen. Kan også  brukes som attest.

DANSEUTSTYR

Type klær er ikke noe krav fra oss, men det må være bevegelig. Tights/joggebukse og singlet/t- skjorte fungerer helt fint. Noen ønsker også å danse med ballettdrakt, vi anbefaler da å kjøpe drakten ¨vår¨fra Dans og fritid. Hvit eller sort stroppe drakt, de som jobber der vet hvilken det er. Dere får også 10% avslag hvis dere er elever av Heges jazzballett. Sokker eller barbeint!

VÅR/HØST SEMESTER

  • Vår semesteret avsluttes med en en akts forestilling på Nøtterøy Kulturhus
  • Høst semesteret avsluttes med en stor elevforestilling på Nøtterøy Kulturhus, alltid med en historie og en rød tråd