APSIRANTER

På dette partiet har vi stor allsidighet og bredde innen dansestiler og musikk. Både aspirant partiet og Elite er bærebjelkene i våre årlige forestillinger. Her får elevene et godt og allsidig grunnlag for videre studier innen dans.


For å bli tatt opp til Aspiranter må man holde et visst nivå. Man må beherske alle stilarter og ha god teknikk. Man må ha en god innstilling, god og sunn arbeidsmoral og stå på vilje. Man er et forbilde for de yngre danserne, og det er en viktig oppgave som bør tas alvorlig. Disse danserne er med på å forme det gode miljøet vi har på vår ballettskole.

For å bli aspirant  må man gjennom en opptaksprøve, med kvalifiserte sensorer. Opptaksprøven holdes hver vår i slutten av semesteret. Innsatsen gjennom hele året vurderes også.

DANSEUTSTYR

Man bør ha treningstøy det er lett å bevege seg i, og myke sko/sokker eller jazz sneakers på bena. Noen ønsker å danse barbent, det er helt iorden. Mange har jazzbukse/ treningsbukse og en topp eller t-shirt. Hvis man skal kjøpe drakt, anbefaler vi hvit eller sort, fordi vi ofte bruker det som basis til kostymene på forestillingen.

VÅR/HØST SEMESTER

  • Vår semesteret avsluttes med en en akts forestilling på Nøtterøy Kulturhus
  • Høst semesteret avsluttes med en stor elevforestilling på Nøtterøy Kulturhus, alltid med en historie og en rød tråd